Le 29.11.2021
Leestijd: 1 min
Koken wordt een gezellig deelmoment. Aan de andere kant raakt u snel door uw ideeën heen om uw kleine stam te voeden. Dus stel ik u voor een lokaal recept te ontdekken: de inktvisstoofpot.
Mijn kinderen stellen me elke dag dezelfde vraag: ”Mama, wat eten we vandaag”? ».
Lucas en Valentin zijn dol op zeevruchten, dus ik heb uit mijn oude boek met toverformules een traditioneel Valrassienne recept gehaald, overgeleverd door de voorzitter van de confrérie de la Pignate. Francette heeft me al diens geheimen geleverd om een goede inktvisstoofpot met olijven te maken.
ingrediënten voor 6 personen:
Niveau: makkelijk
Voorbereidingstijd: 30 minuten kooktijd: 1u30
1,5 kg verse inktvissen
2 kg aardappelen 400 gram Griekse olijven (met pit)
4 uien
1 knoflookteentje
2 soeplepels tomatenconcentraat
Olijfolie
Safraan/Espelettepeper/vogelpeper/zout/peper
1 inktvislever (het kleine geheim ;))
Om eindeloze rijen te vermijden en beter te eten, koop ik mijn inktvis rechtstreeks bij de vissers of bij mijn visboer.
Onze kleine telers hebben ons nodig! Ik geef toe dat het schoonmaken van de inktvis niet het meest glamoureuze deel van het recept is, maar Valentin vindt het wel amusant.
Elk jaar organiseert Francette een demonstratie en proeverij van inktvisstoofpot in het laatste weekend van juni, samenvallend met het traditionele vissersfeest: het feest van Sint-Pieter in Valras-Plage.
Zo, nu hebt u geen excuses meer, u weet nu wat u vanavond op het menu kunt zetten.