De arena’s van Béziers, gebouwd in 1897, zijn nu een echte feestlocatie, met een breed scala aan evenementen (concerten, shows…) en tradities (peñas en bandas, stierengevechten, flamenco…)!

Er waren verschillende arena’s in de stad. Maar die van MM. Gleizes, Sautel en Castelbon de Beauxhostes (die er van 1892 tot 1911 een belangrijk operagebouw van maakten), ingehuldigd in 1897 en met meer dan 13.000 zitplaatsen, gaf Béziers zijn reputatie. Allereerst het “Franse Sevilla”, waar de grootste matadors hebben gevochten: Luis Miguel Dominguin, El Cordobès, Nimeno II, Espartaco, Richard Milian, Sébastien Castella…

Dan het “Franse Bayreuth”, omdat de grootste musici van het begin van de 20ste eeuw hier hun opera’s uitvoerden: Gabriel Fauré, Camille Saint-Saëns, Déodat de Séverac, Bizet, Gluck… Er was zelfs een Folies Bergère show in 1904. En dichter bij huis hebben Téléphone, Dire Straits, The Police, UB 40, The Cure, les Rita Mitsouko, Johnny Hallyday (…) allemaal het publiek in vervoering gebracht.

De arena’s van Béziers in de herfst