Bij ons binnenkomen, is zich elke woensdag en in de weekends op vakantie voelen! Geen ideeën meer voor uw uitstapjes met het gezin? Christelle, Thierry, Sasha en Clément nemen u mee op reis om alle geheimen van Béziers te ontdekken!

REIS IN DE TIJD IN HET HART VAN DE ROMEINSE ARENA’S

Wist u dat de romeinse arena’s verborgen waren in hartje stad van Béziers? Om ze te vinden en uzelf onder te dompelen in de geschiedenis naast de Romeinse gladiatoren, heeft u een afspraak met augmented reality! Laat u vanaf Place Saint-Cyr, waar het standbeeld van Saint-Aphrodise verborgen staat, naar de arena leiden tijdens een rondleiding die ongeveer een uur duurt. 

Volg Christelle en haar familie door de stad om de mysterieuze legende van Saint-Aphrodise te ontdekken op de belangrijkste locaties van Béziers en de geheime crypte te vinden! Klaar voor een historische en ludieke onderdompeling? Als u door de oude straten van Béziers wandelt, kijk dan omhoog en ontdek detrompe l’oeilmotieven die op sommige gevels verborgen zijn en het verleden van de stad weergeven. Misschien ontmoet u zelfs de beroemde kameel uit Béziers!

BÉZIERS PER KLEINE TREIN

Sasha en Clément houden van treinen en stappen aan boord om de verborgen steegjes van het historische centrum te verkennen! Vertrek vanaf deAllées Paul Riquet, maak het u gemakkelijk, trek uw helm aan aan en laat ons u alles vertellen over Béziers! U kunt zelfs uw bezoek aan de 9 sluizen van Fonseranes voortzetten!

ZOETE PAUZE AAN DE VOET VAN DE KATHEDRAAL

Een verfrissende en zoete pauze tussen twee activiteiten? Strijk neer op een terras aan de voet van de cathédrale Saint-Nazaire om te genieten van een heerlijk ijsje voor de kids en een artisanaal lokaal biertje voor de ouders!

En als u de kathedraal van wat dichterbij ging bekijken? Stap binnen, bewonder het enorme orgel, wandel door deJardin des Evêques en geniet van een weelderig uitzicht over de Orb!

MYSTERIEUZE LEGENDE IN DE BASILIEK SAINT-APHRODISE

Kent u Saint-Aphrodise, de beschermheilige en 1ste bisschop van Béziers? Hij zou Béziers hebben geëvangeliseerd voordat hij werd onthoofd op de Place Saint-Cyr, waar de augmented reality tour begint. Toen stak hij de stad over met zijn hoofd onder zijn arm en ging een grot in om zichzelf te begraven. Vandaag de dag wordt gedacht dat deze grot de crypte is van de Basiliek van Saint-Aphrodise! We zullen u niet meer vertellen over deze mysterieuze legende om u het te laten ontdekken door de donkere crypte te bezoeken!

EEN TERUGBLIK OP “EEN DAG OM HET HISTORISCHE CENTRUM TE ONTDEKKEN” MET DE KLEINE FAMILIE VAN CHRISTELLE EN THIERRY.

Met dit programma moeten uw kinderen het gevoel hebben dat ze op vakantie zijn tussen twee schooldagen in! En als u zin hebt in een dagje uit in het hart van onze wijngaarden, volg dan de avonturen van Alexandra, Eric en hun kleine gezin.

Maryne

Als websitebeheerder neemt ze vaak deel aan evenementen van Béziers Méditerranée om elk moment vast te leggen. Ze houdt van woorden, foto's en video's en deelt ze met jou door regelmatig nieuwe inhoud te creëren om je het laatste nieuws en activiteiten om uit te proberen op onze bestemming te brengen! Je favoriete plek? De 9 sluizen van Fonseranes, die ze elk seizoen opnieuw ontdekt!