Béziers Méditerranée is al honderden jaren een streek waar wijnstokken worden geteeld. Vandaag de dag is het nog steeds een integraal onderdeel van ons erfgoed, maar er zijn veel manieren om het te ontdekken. Laat ons u begeleiden langs onze wijnroutes..

Het Canal du Midi van Béziers opent zijn deuren voor u. Ga op ontdekkingstocht door dit gebied, dat de Toscane Languedocienne bijnaam heeft.

7 Routes voor een onvergetelijke dag in het hart van de Béziers wijngaard

Een dag zonder wijn, is als een dag zonder zon” luidt een gezegde.

Dus ook al moet je het met mate consumeren, hier zijn 7 manieren om de geheimen ervan te ontdekken, in onze domeinen en wijngaarden.

Drie oeno-rando’s

Wenst u de formule te weten voor vakanties in Béziers Méditerranée? Het canal du Midi, de wijngaarden en de markt. U hebt geluk, want dat is precies wat onze oeno-rando “Tussen Canal du Midi en wijngaarden” u biedt.

Het Canal du Midi in Villeneuve-lès-Béziers
Wijngaard en le Travers

Uw stokken pakken en eropuit trekken voor een drie uur durende wandeling is goed genoeg, maar eropuit trekken voor een wandeling door de wijngaarden is nog beter! De tour ” Les balcons d’Alignan “ is echt iets voor u!

Dit oude versterkte dorp heeft veel overblijfselen uit zijn verre verleden bewaard. Laten we de wijngaarden ontdekken.

Wegenroutes

Als je niet kunt kiezen tussen het verkennen van de wijngaarden en genieten van de zeelucht, dan is de ideale keuze voor jou het circuit dat begint in de gemeente Sérignan en een zeer suggestieve naam heeft:“Tussen zee en vijver”.

Het liefst wandelt u door de stad en maakt u gebruik van de vele groene ruimtes zoals: de Jardin de la Plantade of de Jardin de Poètes, dan de route « De jardins en vignobles », aan het begin van Béziers is voor u gemaakt!

Op deze route ligt ook het Canal des deux mer. Zonder hem zou de handel in wijn en andere goederen niet dezelfde groei hebben gekend. Vandaag raden we je aan om de route “La ronde des caves” te beginnen vanaf de coöperatieve kelder van Maraussan.

Béziers wijngaarden

Wijngaarden en St Nazaire kathedraal

U bent nieuwsgierig om le Canal du Midi op een andere manier te ontdekken, kies ” Les vins de Riquet” , met vertrek in Béziers… Tijdens deze tocht kunt u het architecturale monument bewonderen dat rechtstreeks aan de verbeelding van Pierre-Paul Riquet is ontsproten Helemaal rondom hem kon de wijnstok zich opdringen.

Opgelet: niets is verplicht! U bent vrij om één of alle routes te volgen, om ze door elkaar te gebruiken, om ze allemaal in één keer te doen of verspreid over meerdere dagen…