Zin in een wandeling en is het mooi weer? Neem de tijd om de pleinen en oude straatjes van Béziers te verkennen!

Het plein Jean Jaurès

Een must-see bij een bezoek aan het centrum van Béziers is de Place Jean-Jaurès, met zijn prachtige fonteinen. De fonteinen worden regelmatig opgeluisterd door het spektakel van de muzikale fonteinen, die de fonteinen versieren met een verscheidenheid aan kleuren en hun dans ritmeren met liedjes die variëren afhankelijk van de seizoenen en evenementen in de stad!

De place de la Madeleine

De Madeleine kerk ligt in het centrum, een stille toeschouwer van het dagelijkse leven in de buurt. Er wordt ook jaarlijks een geluids- en lichtshow gehouden waarmee het monument even mysterieuze als fascinerende verhalen vertelt. De rest van het plein is ook vol charme en u zult blij zijn het te ontdekken als u op zoek bent naar een leuke plek om te eten met zijn vele restaurants!

place du forum

Zin om even te pauzeren? Kom koffie drinken op het Place du Forum, waar u zich prima zult vermaken op een charmant plein! Op een steenworp afstand kunt u een wandeling maken door de smalle straatjes van Vieux Béziers. Stap terug in de tijd en bezoek de winkels en restaurants die u tegenkomt.

De place Canterelette

Op dit plein wachten meerdere verrassingen… En als je een gezin bent, aarzel dan niet om mee te gaan zodat je kinderen kunnen genieten van de leeftijdsgerichte spelletjes en een geweldige tijd hebben! Maar dat is nog niet alles… Draai u om en u komt een aantal geweldige uitkijkpunten tegen waar u niet alleen het uitzicht over de Orbvallei kunt bewonderen, maar ook de 9 sluizen als u goed kijkt!

Niet te vergeten…

Terwijl u zich een weg baant over de pleinen van de stad, geniet dan van de charme van de oude straatjes en laat u uw ontdekkingszin de vrije loop! Er is voor elk wat wils, van winkelliefhebbers die zullen genieten van de kleine boetiekjes die overal te vinden zijn tot fijnproevers die hun smaakpapillen willen verwennen. De Allées Paul Riquet, een levendige wijk waar markten en evenementen worden gehouden, zal ook uw hart veroveren als u oversteekt naar de Place Jean-Jaurès…