Deze mijlpaal werd geïnstalleerd in Sauvian op 1 augustus 10 voor Christus, door keizer Claudius, Tiberius Claudius Drusus. Het werd geïnstalleerd op een secundaire weg in de streek van Narbonnaise om de weg te wijzen aan reizigers en konvooien die uit Rome kwamen. Deze mijlpalen werden om de 1478 meter - Gallische grens - geplaatst, tot aan het forum van Rome, het "nulpunt"

Daarna werd het begraven en verdween het door de eeuwen en de invasies. Het werd in 1820 bij toeval gevonden door een wijnbouwer, de heer Iché, terwijl hij in zijn wijngaard werkte, op enkele meters van waar het oorspronkelijk stond. Hij herstelde de Latijnse inscriptie en plaatste de steen op een sokkel waarop een ijzeren kruis was verzegeld, vandaar de naam van de plaats: chemin de la croix de fer. Het geheel werd geïnstalleerd op de Chemin du Thou, op het kruispunt van vier wegen.

De mijlpaal bleef daar tot 1986. Het werd geïnstalleerd op de promenade, en uiteindelijk op de kruising van twee verharde doorgangen... Net als 2000 jaar geleden.

Classificatie en labels

  • Inscrit aux monuments historiques

Opening

Van 01 januari naar 31 december
Samedi Open
Dimanche Open
Vendredi Open
Mercredi Open
Mardi Open
Lundi Open
Jeudi Open
De vestiging is gesloten tijdens deze periode

Beoordelingen van klanten