Klaar om ondergedompeld te worden in zachtheid in het hart van de drie Grands Sites tussen Aude en Hérault ? Ga op avontuur zonder auto en verken 3 bijzondere landschappen: het Canal du Midi in Béziers, Minerve, de Gorges de la Cesse en du Brian, of ook Carcassonne!

Wandel tussen Canal du Midi en wijngaarden, ontdek de oude stad van Béziers en diens 9 sluizen van Fonseranes… en vervolg uw weg door halt te houden in het middeleeuws fort van Carcassonne, zonder wel te verstaan de katharen stadMinerve te vergeten!

Neem de tijd om uitzonderlijke dorpen en natuurgebieden te bezoeken, terwijl u de inwoners en professionals ontmoet, die gepassioneerd zijn over hun territorium en hun terroir!

Oversteek van Pont Canal in Béziers

Volg Nathalie en Pierre, actieve senioren, evenals Marika en Mehdi, dertigers, die u zullen begeleiden tijdens uw uitje! Het doel? Reis anders, zonder auto en verken 3 geweldige sites: Canal du Midi – Béziers, Cité de Minerve, gorges de la Cesse en du Brian en Cité de Carcassonne!

Hiervoor, niets eenvoudiger: Rust uzelf uit met uw reisverslag om hun verhaal en advies te ontdekken en begin aan het avontuur!

Weet u niet zeker welke kant u op moet? Volg de kaart van het voorgestelde parcours!

Het autovrije natuuruitje is een project van het Réseau des Grands Sites de France, ondersteund door de overheid en de Banque de territoires, en uitgevoerd door de Grands Sites de France in project: Cité de Minerve, gorges de la Cesse en du Brian, Canal du Midi-Béziers en Cité de Carcassonne, in partnerschap met Hérault Tourisme, Aude Tourisme en de steun van VVV-kantoren van deze regio’s.

Het Canal du Midi – Béziers, la Cité de Minerve, gorges de la Cesse en du Brian en la Cité de Carcassonne zijn uitzonderlijke, fragiele en beschermde landschappen. Wat ze gemeen hebben, is dat ze bezig zijn met het verkrijgen van het door de staat toegekende label Grand Site de France.