IBéziers Méditerranée vindt u vast en zeker een ideale locatievoor uw picknicks. Wij hebben voor u 15 aangename plekjesop een rijtje gezet om tijdens de zomer lekkeruit te rusten en te genieten.

Praktische gids voor een geslaagde picknick

Voorzie zonnecrème en hoedjes voor het ganse gezin
Neem wat water, het is belangrijk en noodzakelijk goed te hydrateren
Breng speelgoed mee om de kinderen bezig te houden
Pak een goed boek om te ontspannen
Vergeet niet de vuilniszakken om uw afval weg te gooien om de site schoon achter te laten voor iedereen

WIE HEEFT GEZEGD DAT DE STAD NIET GESCHIKT WAS VOOR PICKNICK?

Het Plateau des poètes, groene long van Béziers

Béziers barst van de perfecte ruimtes om te picknicken met familie, vrienden, stelletjes of zelfs in uw eentje!

Onder hen is het Plateau des Poètes een must-see park in het centrum van de stad. In de buurt van de Paul Riquet-steegjes heb je de mogelijkheid om aan de rand van het water te zitten om de eenden en zwanen of op het gras te bekijken. Enkel nog maar de broodjes smeren en weg zijn we!

Te noteren

Het is verboden te picknicken op het Plateau des Poètes van oktober tot maart.

De tuin van de villa antonine, een elegante atmosfeer

De tuin van Villa Antonine ligt in het centrum van Béziers en is een klein stukje paradijs met bomen Het gebouw (voormalig huis van de beeldhouwer uit Biterre, Injalbert) met zijn Engelse stijl kan een bron van inspiratie zijn voor een mogelijke brunchpicknick!

De plantadetuin en de cordier molens

Langs de rivier de Orb, vormen de Plantade tuin en de Cordier molens een aangenaamen schaduwrijk kader, ideaal voor picknicks. Er werden enkele banken een beetje overal in de tuin geplaatst zodat u kunt zitten en kijken naar uw kinderen in de speelzone.

goed om weten

De Cordiermolens zijn alleen open voor het publiek tijdens de Europese Open Monumentendagen

De Jardin Emile Aïn, voor een uitzonderlijk zicht op Béziers

De tuin Emile Aïn is een sleutelregio van de stad. Met zijn uitzicht op de Pont Vieux en dekathedraal Saint-Nazaire , is het hier, in Béziers Méditerranée, een van de onontkoombare plaatsen geworden. Het is een plekwaar u automatisch van zult genieten, of het nu voor picknick is of gewoon een wandeling langs de oevers.

De Emile Aïn-tuin, een onvergetelijk zicht

Het is een uitzonderlijke locatie om een lekkere picknick te verorberen. U zult genieten van een adembenemend uitzicht op de Pont Vieux en de kathedraal Saint-Nazaire.

HET CANAL DU MIDI… ALTIJD HIJ

De 9 sluizen van fonseranes, hebben geen introductie meer nodig

En nu vooruit voor de sluizen van FonseranesDe picknickplaats van de Oliveraie, met een prachtig uitzicht op Béziers en de kathedraal Saint-Nazaire, is ideaal om uit te rusten en uw zomerse salades te eten.

Met het canal du Midi vlakbij kunt u profiteren van wat verkoelende lucht bij warm weer.

Beetje meer

Met de City Card-aanbiedingen 24u, 48u, 72u en 1 jaar wordt de parking van sluizen u het ganse jaar aangeboden.

La Maison batelière, de haven van Béziers

Zicht op de Tentation in Béziers
Quai Port Neuf, in Béziers

Richting la Maison Batelière! Het is een groene ruimte bij de Quai Port Neuf waar het canal du Midi passeert en waar het aangenaam is om wat uit te rusten.

Enkele tafels en banken werden geïnstalleerd zodat iedereen kan genieten van een lekkere picknick op deze fantastische plek. Of u nu watersportbeoefenaar bent of gewoon op doorreis u gaat er vast en zeker een leuke tijd beleven!

GEJODEERDE LUCHT, PERFECT VOOR DE LUNCH

Het Parc de la prade, in Sérignan

Volle kracht vooruit voor Sérignan ! Aan de rand van de stad is het Park de la Prade de gedroomde plaats voor een picknick; vooral voor gezinnen met kinderen!

De speeltuin met zijn vele tafels en picknickbanken biedt een breed scala aan mogelijkheden om te zitten. U moet enkel nog uw maaltijd klaarmaken, en u bent vertrokken!

Les Orpellières, natuurlijke site

Op weg naar les Orpellières is deze site de afgelopen jaren een niet te missen plaats geworden bij een bezoek aanSérignan-Plage.

Naast de activiteiten die ter plaatse worden georganiseerd zoals sophro-beach workshops of foto-flora walks die de zomerdagen opluisteren, zijn de stranden de plek bij uitstek om uit te rusten en te picknicken.

Het is ook mogelijk te picknicken bij de Orb voor meer intimiteit!

En ja… we denken echt aan alles!

Voor een picknick op de laatste minuut geen paniek! Bij de Coin Gourmand vindt u verschillende lokale producten om te proeven! Bovendien krijgt u bij uw City Card-aanbieding City Card 24u, 48u, 72u of zelfs 1 jaar een gratis ijsje. Waarom er niet van genieten?

De zeewering van Valras-Plage, picknick aan het einde van de aarde

Om in een maritieme omgeving te verblijven, maken we een wandeling rond Valras-Plage met zijn lange dijk. Deze plek met zicht op zee isfantastisch om te genieten van een lekkere kleine maaltijd terwijl men geniet van de frisse lucht. Installeer u op de rotsen en geniet!

IN DE WIJNGAARDEN, LUNCH IN DE SCHADUW

De Valros-toren, een gastvrij fort

Dit oude fort is een handige, vrij toegankelijke site geworden op de hoogten van Valros. Op la Tour de Valros zijn tafels en banken neergezet, zodat iedereen kan genieten van een goed aperitief tijdens de ontspanning.

De toegang voor mensen in een rolstoel (of met kinderwagens) wordt vergemakkelijkt
door een betonnen loopbrug.
Een aanduidingsbord, in reliëf, stelt slechtzienden/blinden in staat om meer te weten te komen over de plaats.

De travers in Alignan-du-vent: we nemen hoogte

De plaats genaamd Le Travers d’Alignan-du-Vent is een kleine plek die uitkijkt over de de hoogten van de stad. Uitgerust met tafels en een paar banken, een barbecue en een boekenkist is het rustige en zeer aangename ruimte weg van het rumoer van de stad. Enkel uw lunch uithalen en de picknick kan van start gaan!

Picknicktafel op Travers
Zicht van Travers

Het Park castelbon in Boujan-sur-Libron en diens spelen voor kinderen

Ditmaal afspraak in Boujan-sur-Libron waar zich het park Castelbon bevindt.

Het is een perfecte plaats om samen een leuke tijd te beleven met zijn speelparkzijn tafels voor picknick en het groen.

LAAT ONS WANDELEN IN DE BOSSEN

l’île de Tabarka, om zich te herbronnen

In de volledig beboste gebieden rond Béziers is l’Île de Tabarka de place to be voor een picknick als gezin!

Met de ruimte die hiervoor is ingericht kunt u tijdens de zomerperiode smullen van een goede maaltijd. Daarna kunt u ook genieten van het sportparcours en dewandelroute. Hier zijn er voldoende activiteiten.

Het bourbaki-bos, aan tafel!

Net als voor l’Île de Tabarka, heeft het Bourbaki-bos ook een picknickplaats voor iedereen en gratis parkeergelegenheid. U vindt gemakkelijk de unieke en perfecte setting voor uw picknicks.

Het ribaute-bos, lunchen in de schaduw

Nogmaals voor de liefhebbers van bos en kleine bossen is het, bos van Ribaute dichtbij het domein met dezelfde naam een sublieme groene zone.

Navigeer tussen de bomen op zoek naar de perfecte setting voor u en zet uw mooiste tafelkleed neer. Het enige wat je nog hoeft te doen is jezelf trakteren op je beste picknick!

Béziers Méditerranée zit vol met plaatsen, de een nog unieker dan de ander. Of u nu liever aan zee zit, in de bossen of gewoon in de stad wenst te blijven, er is vast en zeker een plaats die bij u past.

Je bent misschien geïnteresseerd in

Ambre

Ambre is geboren in Brive-la-Gaillarde in de Corrèze en woont sinds 5 jaar in Béziers. Sinds kort werkt ze voor het toeristenbureau van Béziers Méditerranée als operator voor gegevensinvoer. Ambre houdt van deze regio vanwege de verschillende landschappen, maar ook vanwege de feestelijke evenementen en de plaatselijke cultuur.