Karine, mijn mens, zou nooit op vakantie gaan zonder mij (hallo trouwens, ik ben Mowgli) en mijn broer (hij is Hades). Net zoals haar collega Sandrine, die haar kleine Féfé voor nietds ter wereld zou achterlaten. Dit alles om te zeggen dat we u meenemen op een wandeling in Béziers Méditerranée, zodat u weet wat u moet doen, waar en hoe, met ons, tijdens uw vakantie. Want we zijn tenslotte niet (alleen) dieren!

Alvorens te gaan wandelen, stelt men zich voor

Karine en ik

Allereerst is mijn naam Mowgli, ook wel “de teddybeer” genoemd, en ik ben 6 jaar oud. Mijn broer, Hades, bekend als “de verschrikkelijke”, is geboren in België, en hij heeft zijn leeftijd altijd voor mij verborgen gehouden… Uit bescheidenheid, denk ik. Wij zijn Mechelse herders, “de Rolls Royce van het hondenras” (volgens ons natuurlijk)!

Onze baasjes nemen ons graag mee naar mooie plekken, we staan versteld en we hebben plezier!

Onze vriend Fenechka, bekend als Féfé, is een zeer mooie Duitse Spitz met een Pommeraan type. Wat ze prefereert, zijn de stadswandelingen, het is een echt prinsesje. Ze laat je alle straatjes en steegjes van Béziers zien en waarom niet van de gelegenheid gebruik maken om een beetje te winkelen!

We hebben ook het recht om even op adem te komen en vakantie te nemen, toch? We gaan u tonen dat Béziers Méditerranée de gedroomde bestemming is.

Fenechka en Sandrine bij Plateau des Poètes

Onze tips vóór aankomst

Ons aan het lijntje houden.
– Plastic zakken voorzien in geval van… Dringende wensen, dat komt voor!
Ons gezondheidsboekje goed up-to-date houden met onze vaccins.
– Een antiparasitaire behandeling hebben gehad.
– Verifieer onze chips of tatoeages in geval men verloren zou lopen.
– Vermijd de warme uren voor onze uitstappen (12u tot 17u): in de zomer is het te heet voor de kussentjes.
– We geven onszelf regelmatig iets te drinken.
– Besteed veel aandacht aan processierupsen.
– Laat ons nooit alleen in de auto zelfs niet voor een korte pauze.

Hadès en ik in Sérignan

1ste halte, het canal du Midi

Ik en mijn broer houden ervan te wandelen naar de 9 sluizen van Fonseranes. Wat men het meest fascinerend vindt, zijn de boten die door de sluizen gaan. Het is geweldig om een paar minuten te stoppen en te kijken hoe deze grote, zware deuren opengaan en de zeilers doorlaten!

Het bedrijf Cap au sud accepteert ons trouwens gratis als we lief en braaf zijn! Vergeet niet om hen te laten weten wanneer je boekt want het aantal „4-voeters” is beperkt!

Als je, zoals Hades, je meer aangetrokken voelt tot “de spoorweg”, accepteert de kleine toeristische trein ons ook. Super om de stad te bezoeken met de oren in de wind!

Tarieven – kleine trein van Béziers

LE PETIT TRAIN TOURISTIQUE DE BEZIERS
place gabriel péri
34500 BEZIERS

+33 4 67 80 34 63

Mijn route berekenen

De promenade langs het canal du Midi is top voor ons, fysieke oefeningen en ontmoeting met eenden, we houden ervan! Hondenvrienden opgelet: Spring niet in het water want de oevers zijn moeilijk op te gaan…

In het maison de site van 9 sluizen kan men zelfs de immersieve cinema zien met onze meester in een ruimte met airconditioning: het paradijs!

In Villeneuve-lès-Béziers kunnen we bij Base écocanal aan boord gaan van kleine elektrische bootjes, gratis, men kan dus niet zeggen dat we niet verwend zijn in Béziers Méditerranée!

Het canal du Midi en de 9 sluizen van Fonseranes

2de halte, het strand

Onze baasjes wandelen graag in Valras-Plage of Sérignan, langs de zee. Ze vinden het heerlijk stuifwater te voelen en te genieten van de zon. Ik weet zeker dat die van u er ook dol op zijn. Ze zijn niet de enige, nietwaar?

Om te zwemmen, ga naar Sérignan-plage en meer bepaald de Grande Maïre. We zijn als een gek, we zwemmen, we spelen, we graven gaten, we rollen in het zand: we voelen ons vrij. Maar als ik het zeewater drink, zijn onze baasjes woedend!

En op de terugweg worden we getrakteerd op een lekkere zoetwaterdouche om ons te ontdoen van het zand dat voor problemen zou kunnen zorgen.

U kunt een kleine wandeling maken op de stranden, maar…

In Orpellières, kant Valras-Plage : We zijn er het hele jaar door verboden (evenals aan de waterkant van het resort).
Kant Sérignanvan 15 maart tot 15 september, hebben we niet het recht ernaartoe te gaan.
Op het strand van la Grande Maïre : we moeten het ganse jaar aan de leiband gehouden worden.
Op de paden van de site van Orpellières: Hier moet men ook aan de leiband houden.

Wanneer u een sportieve hond bent, kunt u een tour met de kano maken en eindigen met een dutje in de zon. Om dit te doen, niets is eenvoudiger, neem contact op met onze menselijke vrienden Ben en Réuel van Bayou Canoe. Ze zijn sympathiek en zeer grappig. Het is niet Hades die het tegenovergestelde zal zeggen.

Hadès en ik op het strand, in Sérignan

3de halte, de wandelingen op het platteland

Béziers Méditerranée verwent ons met niet minder dan6 wandelingen om met onze baasjes te doen: Ze laten ons tijdens de wandeling altijd de tijd om “verder te gaan met ons leven”, de geuren te ruiken, te spelen met een stuk hout dat we hebben gevonden of een nieuwe vriend.

Zodra ik iets kauw, proberen ze me wanhopig te pakken om te zien wat er in mijn mond zit! Ik geef toe dat het me een beetje amuseert …

Belangrijk detail: Onze mensen vertrekken altijd met een EHBO-kit, ze zijn erg waakzaam.

Mowgli neemt een pose aan

Ik in een prachtig klaprozenveld bij Villeneuve-lès-Béziers

Onze EHBO-kit

Fysiologisch serum : om een wond schoon te maken.
Antiseptisch: om te desinfecteren.
Compressen: om reinigings- of antiseptische producten aan te brengen.
Sparadraps: om een verband te bevestigen.
Tekenverwijderaar: met dubbele kop om teken te verwijderen.
Arnica: in capsulevorm moet de dosering en het aantal tabletten worden aangepast aan uw gewicht.
Balsem voor de kussenblokken: natuurlijk zoals kokosolie of sheaboter
Een rugzak voor ons (we kunnen 10% van ons gewicht dragen, maar niet meer) Dus we dragen onze brokjes en onze kom maar niet het water omdat het te zwaar zou zijn.
Een leiband of lanyard
Een ketting met een medaille, om het gemakkelijker te maken om ons te identificeren

4de, onze top 3 van parken en bossen

Het Bourbaki-bos strekt zich uit over enkele tientallen hectaren struikgewas, mijn mens (Karine) bindt me een paar keer aan haar vast om te rennen. Ze vindt het leuk om zich uit te leven op de sportbaan. Het is leuk. Dus alles wat ik doe is blaffen en ze is helemaal niet blij!
De Plantadetuin langs de Orb is ook een zaligheid: frisheid en groen verzekerd ! Het gras is zacht onder onze kussens!

L’île de Tabarka tussen Béziers etnLignan-sur-Orb is een geniale andere plek: de rivier is ondiep als u een paar slagen wilt zwemmen, het is geweldig om af te koelen.

goed om weten

Alle parken van Béziers zijn voor ons toegelaten, op voorwaarde dat we 
aan de leiband blijven.

5de halte, in de stad met fenechka!

Vanaf 18 september 2023 moeten alle honden die binnen de “Canine DNA Control” perimeter lopen een genetische identificatiekaart kunnen tonen.

Het openbaar vervoer in Béziers Méditerranée accepteert die van onze collega’s die werken: onze buddy’s begeleiden blinden. Ze accepteren ook mensen met kleine lichaamsbouw zoals onze vriend Fenechka. Ze moeten reizen in manden, draagtassen of op de schoot van hun baasje.

Het goede plan van Fenechka

Bij Beemob Transport kunnen blindengeleidehonden en kleine honden gratis instappen in de bussen. Voor de anderen, waarvan wij er één zijn, moeten we gemuilkorfd en aan het lijntje gehouden worden. Net zoals bij de mensen kost 
het ticket ons 1 € (denk er aan uw portemmonnee mee te brengen)
Opgelet! De honden van de 1ste categorie zijn verboden aan boord!

Féfé op de trappen van het Théâtre Municipal de Béziers

Onze vriendin Féfé rekt haar pasta graag op het Plateau des poètes, het is haar favoriete plek! Deze tuin vormt een groene long in volledig stadscentrum van Béziers!

Féfé ontdekt de Allées Paul Riquet. Omdat ze veel kleiner is dan wij tweeën, heeft haar moeder, Sandrine, altijd haar kleine roze tas om haar in te doen zodat ze de stad kan verkennen zonder al te moe te worden… wat een geluksvogel!

Op de Allées Paul Riquet

Féfé en ik, we hebben iets gemeen: We zijn erg hebberig! Dus overtuigde Féfé zijn moeder om te stoppen Place Lavabre, bij de Briocherie Terwijl Sandrine een lekkere warme chocolademelk en een snack at, bracht Corinne Féfé een klein bakje water. Ideaal om uw dorst te lessen na een lange wandelingn de straten van Béziers.

6de halte, het VVV-KANTOOR van Béziers Méditerranée

Om zijn reis in de stad af te sluiten, bracht Féfé een kort bezoek aan Sandrine’s collega’s. Ze hebben halt gehouden in het VVV-kantoor van het historisch centrum.

Féfé ontmoette Eric, die hier al heel lang werkt en alle goede adressen kent. Hij heeft Féfé ook een aantal geweldige slaapplekken aanbevolen in Béziers Méditerranée.

VVV-kantoor Béziers historisch centrum
Eric, de grote reisadviseur!

De VVV-kantoren van Béziers, FonseranesValras-Plage en het maison de site van Orpellières houden van viervoeters en ontvangen ons steeds met veel plezier, zolang we aan de leiband gehouden worden en onberispelijk gedrag vertonen!

Tijdens onze wandeling hebben we Sarah ontmoet. Ze is ook een collega van mama. Zij is een gids-docent, zij is degene die allerlei prachtige dingen over het gebied uitlegt tijdens s rondleidingen.

Haar twee konijnen, Smith en Tobie, die ze overal mee naartoe neemt, vertelden me dat ze graag wandelen in Les Orpellières en in de buurt van de Moulin Cordier.

Tobie bij Molen Cordier
Smith bij Orpellières
Tobie en Smith aan het wandelen

Karine

Karine is geboren in Parijs en heeft tot haar 18e met haar ouders gereisd. Béziers is de geboortestad van haar grootmoeder van vaderskant en daar heeft ze zich gevestigd, want Béziers is haar hart. Karine is reisadviseur en fotograaf bij het toeristenbureau van Béziers Méditerranée. Ze houdt ervan om onze prachtige landschappen en monumenten vast te leggen en te vereeuwigen met haar camera! "Fotografie is een houding, een manier van zijn, een manier van leven". Henri Cartier-Bresson