Laat u verrassen door het Flamenco-festival bij te wonen

In maart is Béziers uitgedost in al zijn pracht en praal om het Flamencofestival te verwelkomen. Wereldberoemde artiesten zullen uitzonderlijke shows opvoeren om u in vervoering te brengen op het ritme van flamencozang en -dans. Tickets voor de shows zijn verkrijgbaar in uw VVV-kantoren of op de website van Théâtres de Béziers.

Ga er even helemaal tussenuit dankzij het Mangamania Festival

De verschillende mediatheken in de agglomeratie bieden het Mangamania Festival, een kans om meer te leren over het manga-universum, een echt sociaal fenomeen in Frankrijk, maar ook om de Japanse cultuur op een andere manier te ontdekken. Op het programma: tentoonstellingen, lezingen, creatieve workshops, documentairescreenings…

Ontdek de immersieve cinema en de 9 sluizen van Fonseranes

Wat is een betere manier om te begrijpen hoe het Canal du Midi werkt dan om een immersieve bioscoopsessie bij te wonen? Stap in het virtuele gezelschap van de archivaris van het Canal du Midi terug in de tijd en ontdek de fases van de bouw van het meesterwerk van Pierre-Paul Riquet, van zijn eerste besprekingen met Colbert en koning Lodewijk XIV tot de uitzonderlijke locatie die de 9 sluizen van Fonseranes vandaag de dag vormen.

Wat ontspannen door te shoppen

Daar hebt u het, u bent verbaasd en nu wenst u een klein souvenir van uw verblijf terug te brengen? Het shoppen hier, men houdt ervan! Van de onafhankelijke boetiekjes in de voetgangersstraten van Béziers tot de grote namen zoals Galeries Lafayette, u vindt zeker iets dat bij u past! En vergeet niet om langs te gaan in een van onze kantoorboetieks – we hebben ook iets om u mee te verrassen!

De tentoonstelling Jean Moulin in het Museum Fayet

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat Jean Moulin overleed. Om deze figuur uit het Franse verzet te eren, toont het Musée Fayet voor het eerst in meer dan 10 jaar een deel van de Jean Moulin-collectie van de stad. Als galeriehouder en groot kunstenaar is zijn cover tijdens de Tweede Wereldoorlog nu een kans om de man vanuit een andere hoek te ontdekken.

Ambre

Ambre is geboren in Brive-la-Gaillarde in de Corrèze en woont sinds 5 jaar in Béziers. Sinds kort werkt ze voor het toeristenbureau van Béziers Méditerranée als operator voor gegevensinvoer. Ambre houdt van deze regio vanwege de verschillende landschappen, maar ook vanwege de feestelijke evenementen en de plaatselijke cultuur.