Ik kijk ernaar uit om jullie te zien onder een prachtige blauwe hemel en een stralende winterzon, genietend van een wandeling langs de Middellandse Zeekust, ver weg van de zomerse drukte. Het is de ideale plek om zich te herbronnen!

Om 10u trok ik mijn sportschoenen aan en ik vertrek voor een wandeling met een vriend om het kustpad ”Tussen Orb en Aude” te ontdekken. Er is geen excuus om een wandeling te maken, met dit zachte en vlakke pad dat zich uitstrekt over 2,6 km.

We bereiken de rue de Bretagne, net voor Vendres-Plage dan; laten we de hele stad Valras-Plage doorkruisen om de hele route te voltooien.
Weet u wat zich ook tussen Valras-Plage en Vendres bevindt? De Mimosa, een Grieks vrachtschip dat naar de bodem van het water zonk!

Hoe vind ik het kustpad?

Niets eenvoudiger: panelen wijzen u de weg. Eén aan het einde van de Promenade de Valras (aan de kant van de vuurtorendijk), de andere aan het einde van de rue de Bretagne (op de grens tussen Vendres en Valras-Plage).

Om het te volgen? Zoek naar de koperen cabochon die je de weg wijst! Vind ze elke 15 meter om ervoor te zorgen dat u op het juiste spoor blijft!

Praktische informatie

Lengte van het kustpad: 2,6km
Moeilijkheidsgraad: makkelijk, dit pad is aangepast aan gezinnen. OPGELET: hij is echter niet geschikt voor kinderwagens of PBM’s.

LUNCHPAUZE IN VALRAS-PLAGE!

Na de wandeling gaan we de stad in: u hoeft geen zeebenen te hebben om te genieten van de wandeling langs de haven! We varen tussen vissersboten en zeilboten tot we de kust en de beroemde vuurtoren bereiken: een ideale plek om prachtige maritieme foto’s te maken.

12 u komt er aan, het is bes arrive, het is tijd om te verzadigen, en bij voorkeur met verse producten! Precies wat we nodig hadden, na een paar minuten lopen stonden we voor de Halles Marty, in het centrum van Valras-Plage. U hoeft enkel nog maar te kiezen: verse vis gevangen in de ochtend, seizoensgebonden groenten en fruit, of zelfs vleeswaren!

Zodra we onze maaltijd hebben, gaan we naar de kust om ervan te genieten. Vanaf het strand van Valras-Plage genieten we van een aangename omgeving, gesust door het zachte geluid van de golven.

Praktische informatie over de Marty-markthallen:

Waar vindt men ze? Ontmoet elkaar in de Rue Charles Thomas.
Openingsuren: alle dagen behalve maandag, van 8u00 tot 13u00.

EEN VERADEMING EN NATUUR IN LES ORPELLIÈRES!

De maaltijd is afgelopen maar we hebben nog wat tijd. Dus stel ik mijn vriend voor om weer op pad te gaan en het réserve naturelle des Orpellières te bezoeken, dat zelfs in de winter geen gebrek heeft aan bezienswaardigheden! Voor de sportievelingen: ga via Sérignan op het circuit VTT Van Béziers tot de zee!

Aan het begin van de middag halen we de auto op en gaan we naar Sérignan-Plage, waar we kunnen parkeren op de parkeerplaats van Maison de site des Orpellières. Het informatiepunt is in de winter gesloten en gaat in april, voor de paasvakantie, weer open met veel evenementen en animatie voor jong en oud!

Hier is de uitkijkpost echter het hele jaar door geopend, van 7u tot 22u. Het geeft toegang tot de trap, die we snel beklimmen om een adembenemend uitzicht te bereiken!

De torenspits van Sérignan, een glimp van de rivier de Orb en de stad Valras in de verte, het Caroux-massief en de Pyreneeën… uw ogen zullen nooit weten waar ze moeten stoppen! Heeft u genoten van de locaties?

Aarzel niet om het wandelpad Schatten van de Natuur te proberen! Doe het nu of de volgende keer als je moe bent, deze route neemt je mee naar de vele facetten van het natuurreservaat van Orpellières!

De kleine plus

Heeft u nog wat energie? Ga naar het Tellines Observatorium voor een rustige vakantie met een prachtig panorama van de duinen en de zee… De perfecte plek voor mooie foto’s!

Een uniek zicht op het strand van Orpellières

Natuurliefhebbers mogen deze uitzonderlijke landschappen niet missen.!

Ik hoop dat u vandaag net zo genoten hebt als ik en dat u zin krijgt om de rest van onze bestemming te ontdekken. Wat het seizoen ook is, in Béziers Méditerranée is er geen tekort aan activiteiten om u bezig te houden en plaatsen om u over te verbazen!

Maryne

Als websitebeheerder neemt ze vaak deel aan evenementen van Béziers Méditerranée om elk moment vast te leggen. Ze houdt van woorden, foto's en video's en deelt ze met jou door regelmatig nieuwe inhoud te creëren om je het laatste nieuws en activiteiten om uit te proberen op onze bestemming te brengen! Je favoriete plek? De 9 sluizen van Fonseranes, die ze elk seizoen opnieuw ontdekt!