Le 07.03.2024
Leestijd: 2 min
U wandelt door de straten van Béziers, de klok tikt en U begint een beetje trek te krijgen. Precies wat U nodig hebt! U kunt het gebouw in Haussmann-stijl zien aan het einde van de straat, de markthallen.
Kijk omhoog! U kunt niet anders dan dit monument bewonderen als u aankomt op Place Sémard.
Nog maar enkele meter en u bevindt zich eindelijk in de ”buik van Béziers”. Waarom vertel ik u over de ”buik van Béziers”? Simpelweg omdat de architectuur van onze Hallen geïnspireerd is op die van de beroemde Baltard-paviljoenen zo emblematisch voor de Hallen van Parijs die ook wel “de buik van Parijs” werd genoemd.
We blijven niet hangen voor de schoonheid van het gebouw en gaan naar binnen. Naast tuinders, slagers, vishandelaren, bakkers, traiteurs en banketbakkers vindt u inLes Halles de Béziers, 4 restaurants met een gezellige sfeer.
Ik stel ze aan u voor en u hoeft alleen maar te kiezen welke u het lekkerst vindt.
La Plancha
Mathilde en haar team verwelkomen je binnen of buiten op het terras om verse seizoensproducten van de kraampjes in Les Halles en vlees van lokale producenten te proeven.
Praktische informatie
Geopend van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
We houden van…
La Plancha des Halles ontvangt hele dieren en trimt ze ter plekke.
Mathilde biedt net als Sébastien aan om het vlees dat je zelf hebt uitgekozen te bereiden bij de plaatselijke slager.
L’Hallegria
Wanneer u een nog intiemere plek zoekt dan is Hallegria voor u gemaakt! Hoewel dit restaurant in het hart van de markthallen ligt, heeft het zijn eigen wereld. Hier geniet u ook van de lokale keuken en traditionele maar waarom laat u zich niet verleiden door tapas ?
We houden van…
De beroemde schouder van varkensvlees en voor degenen die liever vis eten, is de tonijn een must.
Praktische informatie
Geopend op dinsdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur en van woensdag tot zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 01.00 uur.
Neem deel aan het evenement “Le 20, c’est le vin“, georganiseerd in Hallegria en proef regionale wijnen vergezeld van tapas.
A la maison
Léo en zijn team bereiden traditionele gerechten in familiestijl. Smakelijke gerechten waarin vlees centraal staat, vind je in La Maison des Halles.
Praktische informatie
Geopend van dinsdag tot zondag van 11 tot 16 uur.
We houden van…
Het hele menu, maar vooral het speenvarken.