Je bent op zoek naar een vakantiebestemming en je eerste criterium is toegankelijkheid. En dat is maar goed ook, want Valras-Plage is een bestemming die hier gevoelig voor is en er zijn veel verbeteringen aangebracht. Kom ze bij ons ontdekken!

Vervoer naar Béziers Méditerranée

Béziers Méditerranée is heel gemakkelijk te bereiken vanaf het vliegveld Béziers Cap d’Adge of het TGV-station van Béziers, en er zijn diensten opgezet om iedereen met een handicap te helpen. Er zijn zones ingericht met hulpmiddelen : zoals geleidestrips, magnetische lussen en gratis persoonlijke assistentie.

Als je eenmaal in Béziers bent aangekomen, kun je met de bussen van Béziers MéditerranéeBeemob” ook naar Valras-Plage rijden. Lijn E rijdt tussen Béziers en Valras-Plage.

Het begin

Sinds 2020 biedt de stad een gratis service om mensen met beperkte mobiliteit het water op te helpen met behulp van tiralos. Deze service is even praktisch als nuttig.

Wat is een tiralo?

De tiralo is een rolstoel met een stang aan de voorkant waarmee mensen met beperkte mobiliteit het water op kunnen zonder rolstoel of wandelstok.

Dit jaar neemt Pierre deze tijdelijke functie over.

Bezoek Pierre van begin juli tot eind augustus

Maandag tot en met vrijdag van 10.10 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 17.00 uur en op zondag van 11.10 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 18.15 uur bij de strandwacht op het strand.

Voorzieningen door de stad

Parkeren

De gemeente Valras-Plage is heringericht om het aantal gereserveerde parkeerplaatsen (gratis of betaald) te vergroten.

Ons advies

Als je wilt parkeren, kies dan voor de Magrou-parkeerplaats. Deze ligt het dichtst bij het strand en de eerstehulppost.

Toegang tot het strand

Sinds de stad begon met het aanbieden van deze gratis service van juli tot augustus, is er apparatuur geïnstalleerd om de toegang tot het strand en het water te vergemakkelijken: toegangsmatten, roosters….

Een reddingslijn en een metalen reling maken de lijst met zwemhulpmiddelen bij Valras-Plage compleet. Alles is gedaan om je een veilig en comfortabel gevoel te geven.

De nieuwste aanwinst is een zichtbare, volledig geklede algebraïsche hut op een steenworp afstand van de eerstehulppost, waar gehandicapten zich in alle privacy kunnen omkleden. Er zijn ook zwemvesten beschikbaar. Valras-Plage heeft 5 tiralos: 3 staan bij de centrale strandwachtpost en de andere 2 staan bij de strandwachtposten Lighthouse en Casino.

Nieuws om niet te missen

Iedereen die een tiralo wil gebruiken (met of zonder hulp van Pierre) moet worden begeleid.

Rolstoelen kunnen ook worden achtergelaten bij de strandwachtpost tijdens het zwemmen.

Diensten aangeboden door de stad

Wie heeft er geen behoefte om zich te wassen tijdens een dagje aan het strand? Er zijn 9 openbare toiletten in de gemeente, waarvan er 4 vlak bij de zee liggen. Dat is best handig, toch?

Het beetje extra

Van de 4 boekenboxen in de gemeente zijn er 2 toegankelijk voor mensen met een beperkt postuur of in een rolstoel.

De inzet van een hele agglomeratie

Het gemeentehuis van Valras-plage en het postkantoor zijn ook uitgerust om mensen met een handicap te ontvangen. Wat ons betreft, we heten je van harte welkom in onze VVV-kantoren, die het label Toerisme en Handicap hebben gekregen.

N’hésitez pas à venir nous rendre visite ! Nous vous conseillerons pour que vous puissiez passer de bonnes vacances à Béziers Méditerranée.

Ambre

Ambre is geboren in Brive-la-Gaillarde in de Corrèze en woont sinds 5 jaar in Béziers. Sinds kort werkt ze voor het toeristenbureau van Béziers Méditerranée als operator voor gegevensinvoer. Ambre houdt van deze regio vanwege de verschillende landschappen, maar ook vanwege de feestelijke evenementen en de plaatselijke cultuur.