Of je nu toerist bent of niet, de zomer staat in het teken van festiviteiten! Daarom hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet, zodat je niets hoeft te missen.

Doe in Béziers wat je wilt

Hier ben je dan! De oudste stad van Frankrijk… met meer dan 2700 zonuren per jaar! We vertellen je alles over het programma dat op je wacht!

terugkerende evenementen

Elke avond om 22u en 22u30 (tot 22 september) zal de muzikale fontein op de Place Jean Jaurès een aquatische klank- en lichtshow opvoeren in een kleurrijk decor: kom flaneren langs de gerenoveerde Allées Paul Riquet, nip van een van onze rosés op het terras en bekijk de zomerse versieringen op het plein, die jong en oud zeker zullen bekoren!

Bekijk de zomerversieringen van Béziers live

De Madeleine kerk, een van de meest charmante monumenten van Béziers, wacht elke avond om 22.30 en 23.00 uur op je voor een sublieme geluids- en lichtshow die de kerk van twee kanten aankleedt! Maak voor of na de show van de gelegenheid gebruik om de pleinen en smalle straatjes van de oude stad te verkennen!

Bekijk de muzikale fontein van Béziers live

Elke donderdag op de Allées Paul Riquet, vanaf 4 juli, is er van 19u tot 23u een niet te missen gelegenheid om samen te komen… een degustatiekaart van €5 om onze lokale wijnboeren, muziek, restaurants en nog veel meer te ontdekken!

uitzonderlijke gebeurtenissen

Béziers Nights van 16 tot 19 juli: een heleboel geweldige artiesten staan klaar om je in vervoering te brengen en je aan het zingen te krijgen! Op het programma staan Vernis Rouge, Larusso, Koxie, de L5, Maeva Carter, maar ook… Bakermat, Charles.J, artiesten van The Voice en 2000 stemmen voor Queen! De Béziers Arènes gaat rocken… dus haast je, de kaartjes gaan als zoete broodjes over de toonbank!

De Féria van 14 tot 18 augustus: 5 dagen lang zal Béziers in het teken staan van stierengevechten, optochten, shows, bandas en bodegas. Sinds de bouw van de arena’s is dit het vlaggenschip van de stad.

Geen lijst ingesteld.

het gebeurt in valras!

Valras, de badplaats bij uitstek en bekroond met de Blauwe Vlag! Elke dag is hier wel iets te doen… klaar, af, af!

We beginnen op maandag met de nachtelijke ambachtsmarkt, waar je in alle rust kunt rondslenteren!

Op dinsdag van 19.00 tot 23.00 uur, een rendez-vous voor alle levensgenieters met onze beste wijnboeren, live muziekgroepen en lokale restauranthouders.

Elke woensdag in juli en augustus, om 21.30 uur in het Théâtre de la Mer, wordt je getrakteerd op de Summer Tour, met een groot aantal bekende artiesten die Franse en internationale liedjes ten gehore brengen.

De vrijdagen zijn gratis: van 10 tot 12 uurGreen Fridays“, verschillende workshops aangeboden door de stad met als doel het milieu op een leuke manier onder de aandacht te brengen! En ’s avonds krijgen we je aan het dansen: bal musette, DJ-avonden of Zumba Party.

Zei je flamenco? La fiesta Flamenca op 27 en 28 juli is een heel weekend gewijd aan flamenco, met introductiecursussen in rumba, dansshows en live bands, plus bodega’s voor verfrissingen! Olé!

in sérignan zijn we gastvrij!

Ben je een natuurliefhebber? Ga dan naar Les Orpellières, met zijn Natura 2000 natuurreservaat. Hier biedt het Maison de Site een breed scala aan activiteiten, waaronder een belvedère met 360° uitzicht, een wandelpad, tentoonstellingen, een senovisiesysteem, een schattenjacht, een gourmethoek en spelletjes voor kinderen.

Elke zomer biedt het team van het Maison de site des Orpellières je een rijk activiteitenprogramma rond natuur, kunst, sport en welzijn: paardrijden, yoga, rondleidingen, workshops ‘afternoon tea’… en niet te vergeten de beroemde gratis avonden ‘Jazz onder de sterren’ of ‘Theater onder de sterren’.

Raadpleeg de brochure

wekelijkse evenementen in Sérignan

Van 18.00 tot 23.00 uur, aan het eind van de dag, om optimaal te profiteren van de frisse sfeer, biedt Art Tuesdays een markt met meer dan 50 exposanten die hun werk en expertise laten zien!

Woensdag van 21.00 tot 23.00 uur zijn er guinguette-avonden, een kans om de zomer weg te dansen op Place de la Liberté! Kom en laat je gaan!

Producentendonderdagen vinden plaats in het administratief centrum van 18.30 tot 22.00 uur: het is DE ontmoetingsplaats voor fijnproevers… een markt van lokale producenten met producten die zowel de ogen als de smaakpapillen kunnen bekoren! Je kunt ook ter plekke een hapje eten en genieten van de muzikale omlijsting door live zangers en muzikanten.

uitzonderlijke gebeurtenissen

Maar dat is nog niet alles: het zomerprogramma omvat concerten, toneelstukken, sketches en een tieneravond: een programma met avondfestiviteiten vanaf 19.00 uur van 5 juli tot 31 augustus.

Neem op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli deel aan het Festa Bocca, letterlijk “festival van de mond”: het zal alle fijnproevers zeker aanspreken. Op het programma: restauranthouders, traiteurs, wijnhandelaren, wijnboeren en natuurlijk entertainment… voor elk wat wils!

Al 4 jaar lang is Sérignan gastheer van de BMX Occitanie show! Dit jaar vindt de show plaats op 24 en 25 augustus, met een gevarieerd programma voor zowel amateurs als meer ervaren rijders. Kom en ontdek een sport vol sensatie!

ook onze dorpen zijn uitgedost in zomerse kleuren

Bezoek de hele zomer lang de wijngaarden van onze bestemming Béziers Méditerranée… fantastische wijntours in het vooruitzicht, maar ook evenementen met een lokaal tintje:

Boujan sur Libron organiseert van 1 tot en met 4 augustus het 33e Horse and Toro Festival.

Servian, de “guinguette serviannaise” met zijn nachtmarkt op zaterdag 6 en 20 juli, maar ook op 10 en 17 augustus, het gemeentefeest “festi-Servian” op 23 augustus en het traditionele brandweerbal op 31 augustus in de brandweerkazerne. En niet te vergeten de Brescoudos op 6 september voor de liefhebbers van grote motoren!

Montblanc organiseert zijn Féria op 26 en 27 juli, maar ook Culturele woensdagen gedurende de hele zomer!

Nu ben je klaar voor de zomer, kies je mooiste avonden en deel je foto’s op #beziersmediterraneetourisme.

Maryne

Als websitebeheerder neemt ze vaak deel aan evenementen van Béziers Méditerranée om elk moment vast te leggen. Ze houdt van woorden, foto's en video's en deelt ze met jou door regelmatig nieuwe inhoud te creëren om je het laatste nieuws en activiteiten om uit te proberen op onze bestemming te brengen! Je favoriete plek? De 9 sluizen van Fonseranes, die ze elk seizoen opnieuw ontdekt!