Jean Moulin werd geboren in Béziers, waar hij zijn kindertijd en jeugd doorbracht. Daar bouwde hij geleidelijk aan zijn persoonlijkheid op: kunstenaar, prefect en verzetsstrijder, dit zijn slechts enkele van de facetten van zijn persoonlijkheid die we je tijdens onze rondleidingen laten zien.

Enkele belangrijke data in zijn leven in Béziers:

  • 20 juni 1899: Geboorte van Jean Moulin.
  • 1905: productie van zijn eerste tekeningen (onder andere gevonden).
  • Juli 1917: behaalde zijn baccalauréat.
  • 17 april 1918: Jean Moulin wordt gemobiliseerd voor de Eerste Wereldoorlog (hij keert terug naar Béziers in 1919).
  • 29 juni 1926: Hij kondigt zijn huwelijk met Marguerite aan zijn familie aan.

Jean Moulin’s geboorteplaats

Rondleidingen ter plaatse

Jean Moulin is geboren in Béziers, op 6, rue d’Alsace, op een steenworp afstand van de mediatheek van André Malraux. Als voormalig prefect en lid van het Franse verzet getuigt zijn geboortehuis vandaag de dag van zijn verleden en de omgeving waarin hij opgroeide. Dompel jezelf onder in het dagelijkse leven en de intimiteit van de familie Moulin door deel te nemen aan een van onze rondleidingen en ontdek de banden die hen samenbracht. Aarzel niet om u als gezin met uw kinderen in te schrijven voor “Toen Jean Moulin mijn leeftijd had”, een leuke en leerzame rondleiding voor de jongste bezoekers!

Jean Moulin, de verzetsstrijder

Een virtuele rondleiding

Voor degenen die niet naar de site kunnen komen, mis de virtuele rondleiding door het geboortehuis van Jean Moulin niet! Dit is je kans om de site te bezoeken met Sarah, onze gids, en te leren over een deel van de geschiedenis vanuit je luie stoel.