De Orpellières is een uitzonderlijk natuurgebied en er is veel nagedacht over een ontwikkelingsproject om het publiek bewust te maken en het gebied te behouden.

Het natuurreservaatontwikkelingsproject omvat :

  • parkeerterrein met 230 plaatsen, toegangspoort tot het Maison de Site en startpunt van het ontdekkingsparcours; daarnaast zijn er 3 parkeerplaatsen langs het terrein.
  • een Maison de Site/Interpretatiecentrum, beheerd door het VVV-kantoor. Ter plaatse: ontvangst van het publiek en toeristische informatie, boeken van rondleidingen, kaartverkoop en schattenjacht; winkeltje; Coin gourmand (lokaal geproduceerde terrines, ijs, koekjes en drankjes); spelletjes voor kinderen en een picknickplaats, een evenementenprogramma voor het grote publiek en kinderen;
  • een uitkijkpunt, heropgebouwd aan het einde van het Maison de Site, de hele dag toegankelijk. Het markeert de ingang van het ontdekkingsparcours van Orpellières. Het terras biedt een 360° uitzicht op de hele geografische omgeving: in het noorden, Béziers en de uitlopers van het Centraal Massief; In het westen de Orb, Valras-Plage en de Pyreneeën; naar het zuiden, de kwelders, het strand en de zee; in het oosten de Grande Maïre, de vulkaan van Agde en de Mont Saint-Clair.
  • een 3,8 km lang ontdekkings- en interpretatiepad voor milieu en landschap. Te voet of op de fiets te verkennen. Er zijn oversteekplaatsen, houten bruggen en bewegwijzering gemaakt om de route te vergemakkelijken en te markeren en om de bodem te beschermen tegen aantasting door menselijk gebruik. De route is bezaaid met informatiepanelen.
  • een houten observatorium (houten observatorium (observatorium van Tellines), gebouwd op de top van een duin, biedt een prachtig uitzicht op het strand, de zee en de omliggende zoutpannen en sansouïres.