Le 19 oktober 2024
61 Chemin de Badones, 34500 BEZIERS
van 11h00 naar 13h00 / van 16h00 naar 19h00
Reserveren verplichtJoël Laval en zijn vrouw Christine namen de familiewijngaard in Aniane over in de vroege jaren 2000 en lieten er geen gras over groeien om hem technisch geavanceerder te maken. Mas Laval strekt zich nu uit over 30 hectare garrigue, met tijm, rozemarijn en steeneiken die zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit. De wijnstokken, een essentiële garantie voor de kwaliteit van de toekomstige wijnen, worden met de hand onderhouden, met zo weinig mogelijk mechanisch werk: snoeien, ploegen, natuurlijke bemesting, opbinden, ontstelen, aangepaste behandeling zonder overdaad, groen oogsten, bladeren verwijderen en manueel oogsten. In de wijnmakerij is de vinificatie traditioneel en natuurlijk, met weinig interventie tijdens de gisting (behalve het naar beneden slaan van de dop), geen toevoeging van gist en lange maceratie. De wijn rijpt over het algemeen tussen de 8 en 18 maanden in Bourgondische vaten, afhankelijk van de wijn, zonder filtratie of fining.
Activiteiten
Soorten
- Regionaal
Datum
De 19 oktober | |
Samedi | Geopend door 11h naar 13h en van 16h naar 19h |