Le 19 oktober 2024

61 Chemin de Badones, 34500 BEZIERS

van 11h00 naar 13h00 / van 16h00 naar 19h00

Reserveren verplicht

Toevoegen aan mijn Google-kalender

Joël Laval en zijn vrouw Christine namen de familiewijngaard in Aniane over in de vroege jaren 2000 en lieten er geen gras over groeien om hem technisch geavanceerder te maken. Mas Laval strekt zich nu uit over 30 hectare garrigue, met tijm, rozemarijn en steeneiken die zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit. De wijnstokken, een essentiële garantie voor de kwaliteit van de toekomstige wijnen, worden met de hand onderhouden, met zo weinig mogelijk mechanisch werk: snoeien, ploegen, natuurlijke bemesting, opbinden, ontstelen, aangepaste behandeling zonder overdaad, groen oogsten, bladeren verwijderen en manueel oogsten. In de wijnmakerij is de vinificatie traditioneel en natuurlijk, met weinig interventie tijdens de gisting (behalve het naar beneden slaan van de dop), geen toevoeging van gist en lange maceratie. De wijn rijpt over het algemeen tussen de 8 en 18 maanden in Bourgondische vaten, afhankelijk van de wijn, zonder filtratie of fining.

Activiteiten

Soorten

  • Regionaal

Datum

De 19 oktober
Samedi Geopend door 11h naar 13h en van 16h naar 19h
De vestiging is gesloten tijdens deze periode

Beoordelingen van klanten